VI ER TILBAKE!

Etter mye om og men står det nå klart
HK Herulf Moss er tilbake i 1.divisjon sesongen 2020/2021!

Herrelaget vant sin avdeling i 2.divisjon med 4 kamper igjen å spille, men var allikevel ikke klare for 1.divisjon. Hvilke lag Herulf skulle spille kvalifiseringskamper mot stod ikke klart når sesongen abrupt ble avlyst på grunn av Koronaviruset – Men det spiller ikke lengre noen roll! Norges Håndballforbund gikk i dag (torsdag) ut med nyheten at alle lag som havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk!

Vi har en treningshverdag på toppidrettsnivå

Igor Koprivica

Norges Håndballforbunds utlatende

Etter å ha rykket ned fra 1.divisjon i fjor tok herrelaget, med hovedtrener og sportsjef Igor Koprivica i spissen, nytt grep innfør sesongen 2019/2020. En totalrenovering av troppen, med unge og lokale spillere som grund, og utallige timer i løypa, på Toppform og i Mossehallen senere står vi hvor vi hører hjemme – Tilbake i 1.divisjon!

– Vi hadde en tydelig strategi klar, sier Trener Koprivica og fortsetter.

– I desember 2018, mens vi fortsatt var i 1.divisjon, begynte vi dette arbeidet, å bygge opp egen rektuttering i klubben. Når vi så rykket ned, var det også riktig tidspunkt å endre treningshverdagen til A-laget og den nyopprettete rekruttgruppen.

– De unge og sultne guttene i begge gruppene har bidratt godt til at vi i dag har en treningshverdag på toppidrettsnivå, det den enklete ikke lenger har 4-5 timer trening pr. uke, men nærmre 15 timer pr. uke, mener hovedtreneren.

Opprykksgutta 2019/2020. Foto: Sara Sanderød.

Krisesituasjon

Det var en, minst sagt, spesiell situasjon innfør forrige sesong, med kun et par spillere på kontrakt når du kom inn som trener. Hva gjør klubben annerledes nå for å ikke havne i samme situasjon igjen?

– Ja, når jag kom inn som trener hadde vi vel 7 spillere på kontrakt, hvorav også flere skadet. Det var ingen god situasjon, og medførte nedrykk. Samtidig var vi som sagt flinke til å se fram i ett lengre perspektiv og begynte tidlig å legge fundamentet for det, sier Koprivica som kom til klubben i august 2018.

Flere unge spillere, født i 2000-tallet, har båret Herulf denne sesongen. Foto: Sara Sanderød.

– Nå har vi langt flere rekruttspillere i klubben, pr. dags dato over 20 spillere til kommende sesongs G18-lag. Vi har ett mer robust A-lag, men samtidig ett A-lag som består av mange spillere uten erfaring fra 1.divisjon og uten tvil en tropp som trenger å forsterkes på flere posisjoner for å både ha toppnivå godt nok til å ta nok poeng for å holde seg i 1.divisjon, samt bred nok stall til å tåle eventuelle skader.

Treningsforbud

Det blir en helt unik inngang i sesongen 2020/2021 med tanke på nåværende Koronasituasjon. Alle spillere, trenere og ansatte er nå mer eller mindre permitterte fra sine kontrakter i HK Herulf – Hvordan blir det å starte opp en ny sesong og forberedelsene til denne når det er treningsforbud i hele Norge?

– Det er helt vanlig etter endt sesong å få en 2-4 ukers pause fra hverandre, for å så samles til en ny oppkjøring til ny sesong. I år blir det jo litt tidligere pause enn planlagt, kall det gjerne «Korona-pause», ler Koprivica.

– Men når ting har kommet tilbake til normalen, så vil vi gå i gang med fellestreninger og oppkjøring til ny sesong som vanlig.

– Spillerne har også nå gode treningsplaner mtp fysisk kapasitet som de trener individuelt, og om dette drar ut i tid, vil de fortsette og trene individuellt. Men selvfølgelig gledjer vi oss til å kjenne på hall-lukten igjen, sier hovedtreneren.

Silly Season

Alle lurer på det, Igor. Kan du gi våre nysgjerrige Herulfsupportere noen Silly Season-nyheter? Beholder vi laget etter at mange unge spillere gjort så bra ifra seg i 2.divisjon? Har du noen spillere på gang inn eller noen særlige navn på ønskelista?

– Tja… Vi beholder en del av spillerne, som har kontrakter også for kommende sesong. Noen skal bort ifm skole/jobb, andre forlenger vi ikke kontraktene med og noen ønsker kanskje å se etter muligheter andre steder. Sån er stoda i alle klubber, men det er en jobb som vi nå intensiverer.

Herulf knytta til seg rutinerte Khaled Chentout i desember, nå håper Koprivica at han blir i gul/sort. Foto: Sara Sanderød

– Av Silly Season-nyheter må vi i år ha gjort tidenes signering, da vi hentet hjem Simen Holm som spiller for litt over en måned siden, med intesjon om å få han i form til å bidra til en eventuell kvalik til 1.divisjon. Simen var så bra, at han ordnet oss opprykk etter kun en måned, og uten å spille kvalik! Takk for hjelpen Korona-Simen, avslutter Koprivica med latter.