Thriller i Mossehallen – J16 til kvartsfinale

Torsdag kveld og åttendelsfinale i Regionscupen stod på skjema til J16 i Mossehallen. En kamp som skulle vise seg bli en skikkelig thriller.

Målet vårt er jo såklart å komme oss til finalen

Fredrikke Larsen, J16

De cirka 40 besøkende fikk se et supergira Herulf gå ut på banen og gripe tak i kampen tidlig, mye takk vare et hardt arbeidende forsvar og en meget god keeper duo i målet. Dette resulterte i at de gule kunne trykke på i andrebølge med stor suksess.

I angrepet hadde jentene stor utdeling på sine kant innløp, og en del flotte Langhusredninger til tross kunne Herulf gå til pause med ledelse 11-10.

– Denne kampen var de fleste av oss ganske forberedt på at skulle bli tøff. Vi møtte Langhus i Julecupen som var, så hade en viss aning om hvordan de spilte, sier bakspilleren Fredrikke Larsen og fortsetter

På forhand er det blitt en liten rutine på at vi snakker om forsvaret først og fremst, så angrepet. Vi får instrukser på hvordan vi skal jobbe i forsvar og kjenner hverandre godt slik at vi klarer å snakke sammen og samarbeide godt bak der. Vår trener er flink til å ta oss til side og forklare på en god måte slik at det ikke blir misforståelser.

Herulf/Rygge jenter 2003. Foto: Sara Sanderød.

I starten av andre omgang kom de gul/sorte ut med klampen i bånn og gjorde et minirykk til 13-10. Men, to straffescoringer og en overtallsperiode seinere hadde Langhus lykkes og snu kampen, og Herulf tok time-out etter 12 minutter av andre omgangen, da sto resultatet 13-14.

Den siste halvdelen av andre omgang følger lagene hverendre nære og en kunne nesten ta på nervøsiteten i lufta. Gjestene gikk ut i et mer offensivt forsvar og tvinger Herulf til noe tekniske feil, men mye takk være sitt solide forsvar- og målvaktspill lykkes jentene og rir av stormen og kniper den viktige kvartfinaleplassen etter at straffespesialisten Ingrid Aase Meyer satt spikeren i kisten fra 7-meter med kun sekunder igjen av kampen.

– Å vinne kampen var veldig deilig fordi vi måtte kjempe hardt helt ut til siste minutt. Alle er skrudd på helt fra oppvarmingen starter, det er god stemning i laget! Alle heier på hverandre og viser hverandre støtte både på banen og benken, sier en fornøyd Larsen og kommenterer spillet videre

– Vi hadde mange fine utspill til kanten og returløpene som vi alltid har f-okus var ikke noe problem. Dette var en skikkelig lagseier!

Nå venter kvartsfinaleog Larsen har trua

– Jeg vil tro at vi alle er klare! Vi i J16 har hatt veldig varierende kamper, en dag er vi veldig påskrudd og klare til kamp, men det er naturligtvis ikke alltid samme stemning hos alle til hver kamp.

– Målet vårt er jo såklart å komme oss til finalen nå som vi er i kvarten, og jeg har troen på at hvis vi spiller vårt spill og er motivert til å vinne så vet jeg at vi kan, om vi virkelig vil, avslutter bakspilleren.