Superonsdag for Herulfs unggutter

Lillelørdag og ordentlig feststemning i Mossehallen.
Ikke så rart det når A-laget vinner 29-18, 16-årige Marcus Antonsen debuterer og 2 av Herulfgutta blir tatt ut på landslaget!

Sluttsifrene skrevs till 29-18, men det desidert største jublet kom 16 minutter inn i andra omgang da Songutten Marcus Antonsen, fødd i 2003(!) fikk gjøre entre på det himmels blå gulvet i Mossehallen.
– Det var en god følelse å debutere, og spesielt foran et stort hjemmepublikum. Jeg var ganske nervøs, men det gikk bra. Litt håndsvett dør man ikke av, ler han.

Vi er stolte av at flere av våre yngre guttespillere, fortjent får nye muligheter og griper dem!

Hovedtrener Igor Koprivica

Det tok ikke lang tid for deg at score ditt første mål i den gul/sorte drakten, beskriv situasjonen og hvordan det føltes.
– Jeg ble bytta inn på, Falk hadde akkurat fått en utvising og vi spilte overtallsspillet vårt, hvor jeg gikk inn på linja. Etter en rulle fra venstre fikk Stjepan ballen og spilte inn. Det var en veldig god følelse og jeg forventet ikke at det skulle skje i det hele tatt. At det var foran hjemmepublikummet gjør det bare bedre, sier han med et smil fra øre til øre.

16-årige Marcus Antonsen med sin første scoring i Herulfdrakta. Foto: Sara Sanderød

Bare noe få timer før avkast i Mossehallen raslet det til i innboksen til to andre unggutter

Nemlig vindraske venstrekanten Isak Sanderød-Bakkerud og storskytteren Thomas Stenersen som begge to fikk beskjed om at de er tatt ut til ScandIberico turnering i Sverige med det norske landslaget for spillere fødde i 2002 (LM02).

Bakkerud og Stenersen vid en tidligere landslagssamling. Foto: Sara Sanderød

– Jeg fikk beskjed i går mens jeg var på skolen, da det tikket inn en mail fra Norges Håndballforbund. Det var først og fremst en lettelse å se navnet sitt blant de 16 spillerne som var tatt ut. Samtidig ble jeg både stolt, glad og ydmyk, sier Bakkerud som slitt med skader siden han skiftet blå til gul tidligere i høst.
– Ekstra gøy var det at også Thomas ble tatt ut, som har vært min treningskompis og bestevenn i flere år, avslutter han.

Bestevennen Thomas har å sin side allerede fått dra på seg den ærefulle norska drakten en gang

Stenersen i landskamp mot Frankrike. Foto: Harald Gründel

– Det var en sykt kul opplevelse, og spennende å få lov til å spille med flagget på brystet. Da jeg tok på meg drakta for første gang ble jeg stolt, men samtidig var jeg ganske nervøs. Jeg er veldig glad over at ha fått muligheten at gjøre det enda en gang. Det er en kvittering på at det man driver med om dagen er i rett riktning, sier en målrettet Stenersen og fortsetter.
– Først og fremst er målet å utvikle meg selv som håndballspiller og til slutt kunne få leve av håndballen. Det er den store drømmen!

Hovedtrener Igor Koprivica uttrykker stolthet

– I går debuterte 2003 modellen Marcus på vårt A-lag og noterte seg like gjerne i målprotokollen. Nå er Isak og Thomas tatt ut til landskamper med LM02, mens begge to er ett år yngre og 2003 modeller, sier han og fortsetter.
– Alle 3 er dedikerte og flinke gutter, som trener godt, er ydmyke og fortjener mulighetene de får. Marcus, Isak og Thomas kommer opprinnelig fra Rygge og er tilknyttet Herulf gjennom det vellykkede klubbsamarbeidet mellom klubbene.
– Vi er stolte av at flere av våre yngre guttespillere, fortjent får nye muligheter og griper dem, avslutter en fornøyd Koprivica.

Norge skal møte Spania, Portugal og Sverige i Landskrona.
Samlingen eier rom 24.-27. Oktober.