Slik fikk Herulf Simen på Kroken

Foto: Moss Avis

Det er snart 6 måneder siden herrelaget sist spilte kamp med poeng i potten. Ventetiden har vært lang for alle guttene, men lengst har den vært for Simen Kroken – Vår nye bakspiller

Hei Simen, varmt velkommen til HK Herulf Moss! Det er mange som lurer på hva for slags fyr det er vi får inn i Herulffamilien

– Mange takk! Jeg er en 27 år gammel gutt som opprinnelig kommer fra Sørreisa i Midt-Troms. Jeg ser på meg selv som en relativt rolig fyr med enkelte innslag av god nordnorsk humor.

Fortell oss litt om din håndballbakrunn

– Jeg startet min karriere hjemme i stolte Sørreisa IL og spilte der frem til jeg var 16 år. Dessvere var og er miljøet for håndball i Nord-Norge svært lite, og om man ønsker å satse på en videre karriere må man flytte på seg. Derfor valgte jeg å flytte til Lillehammer høsten 2009, hvor jeg gikk på videregående skole og spilte for LFH09. Etter at jeg var ferdig på videregående våren 2011 gikk veien videre til Elverum hvor jeg fikk 3 lærerike sesonger under nåværende landslagssjef Christian Berges ledelse.

Kroken er (snart…) klar! Foto: Sara Sanderød

Med seriegull, sluttspillsgull og en ferdigskrevet bachelor i ryggsekken dro jeg til Stockholm og Hammarby Handboll. Her fikk jeg et spennende år i en ny håndballkultur med mange gode minner. Etter året i Stockholm ønsket jeg meg hjem igjen til Norge. Da falt valget på Tønsberg og Nøtterøy hvor jeg var i totalt 4 sesonger.

Skademareritt

De siste årene har du dessverre blitt svært skadeforfulgt og det er nå en god stund siden du spilte håndball – Hva for slags skader snakker vi om og hvorfor falt valget at fortsette karrieren i Moss?

Ja, det har vært et par tøffe år. Jeg har røket korsbåndet i mitt høyre kne, ikke mindre en to ganger. De siste årene har derfor vært preget av opptrening, operasjoner, feiloprasjoner og kan generelt beskrives som en svært krevende prosess. Både fysisk og mentalt. Nå har jeg fått ting på stell angående kneet, og ønsker å prøve meg på nytt. Jeg har ett godt forhold til Igor fra tiden min i Nøtterøy, og er svært takknemlig for at han har troen på meg og ønsker å gi meg en sjanse til å komme tilbake så jeg kan vise hva jeg er god for!

Tøffe år bakom seg. Foto: Tønsberg Blad

Og utenfor håndballbanen, hva driver Simen Kroken med da?

– Til vanlig bor jeg på Kringsjå med min samboer Nora. Her har jeg Norges Idrettshøgskole som nærmeste nabo hvor jeg også studerer. Her jobbes det med en mastergrad innen pedagogikk og idrettsfag. Utenfor håndballen har jeg mange varierte intresser, men mye omhandler naturligvis idrett. Klatring, friluftslivsaktiviteter og ski på vinteren så ofte jeg kan. Mye fisking og turer i fjellet blir et også.

Golf?

Bæsjer bjørnen i skogen?

Handicap?

Ligger rundt 12-13, så tipper jeg er best på laget!

På trening har vi sett deg skyte steinharde skudd i krysset – Når tror du Mossepublikumet får sjansen til å se det?

Det er vanskelig å si, og alt avhenger av hvordan rehabiliteringen går. Jeg har et mål om å være tilbake på banen før jul. Med tanke på mine tidligere skader, er det mest sannsynlig at de ser meg noen kamper som forsvarsspiller (Les general) før jeg beveger meg fremover på banen hvor risikoen er større. Jeg håper uansett jeg så fort som mulig får sjansen til å bidra!

Hvilke inntrykk har du fått av din nye klubb og lagkamerater?

Jeg er svært fornøyd med mine nye lagkamrerater. Det er en godt sammensatt gruppe både med tanke på alder og personligheter. Det er noen sultne unggutter, samtidigt som noen av oss har vært ute en vinternatt før og har litt mer erfaring. Det virker som en god gjeng og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle sammen.

Hovedtrener Igor Koprivica om Simen

Simen er en lugn type som person, men med sterkt konkurranse instinkt. En som stiller krav til de rundt seg. Vi har hentet inn Simen fordi han skadefri er en av 1.divisjons beste bakspillere. Han har vært uheldig fortjener virkelig en ny sjanse. Jeg er overbevist om at det kommer lønne seg for oss.