M19 EHF Euro Handball 2021, Norway vs Italy, Koprivnica, Croatia, 21.08.2021, Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiff

SESONGOPPKJØRING MED 11.PLASS I EM

Thomas har hatt en annerledes oppkjøring til årets sesong, enn resten av gutta på laget. Med nye erfaringer og ladede batterier er han klar for å tre frem som en viktig spiller for Herulf denne sesongen.

Personlig er jeg ganske fornøyd og gleder meg til å komme i gang med kamper i Herulf 

Thomas Stenersen

Hvordan vil du oppsummere EM, både for din egen del og laget? 

— Jeg synes EM var en veldig god start på sesongen. Som lag var vi ganske ustabile i presentasjonene våre, men viser at vi kan spille på et høyt nivå. Personlig er jeg ganske fornøyd og gleder meg til å komme i gang med kamper i Herulf.

U-gutta har hatt et fullstappa program i august, med deltagelse i Scandinavian Open (SOC) i Sverige før EM i Kroatia stod for tur. I innledende kamper ventet det tøffe kamper mot Tyskland og Danmark, før det ble seier i siste kamp mot Russland. 

Hvilken lærdom tar du med deg fra EM, og inn mot sesongstart her hjemme? 

— Jeg har fått sett mange gode spillere og lag fra andre land, og tar med meg mange nye erfaringer tilbake til Norge.

Etter et tap og en seier i mellomspillet, ventet det kamper om plassene 9 – 12 for U-gutta. Ungarn ble hakket for tøft i første plasseringskamp, dermed ventet Italia i EMs siste match som Norge gikk seirende ut av og som resulterte i en 11. plass. 

M19 EHF Euro Handball 2021, Austria vs Norway, Koprivnica, Croatia, 18.08.2021, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

— Vi i Herulf er stolte av å ha med Thomas til mesterskap. Det går en stund mellom hver gang Herulf er representert med flagget på brystet. Thomas er seriøs og strukturert i treningshverdagen sin, i tillegg til å være en ærlig og lojal gutt, og det er meget fortjent at han ble tatt ut til EM, sier trener Michael Wold. Etter mesterskapet har jeg «tvunget» han til å ta en uke helt fri, og vi gleder oss veldig til å få han inn i gruppa og på trening igjen, avslutter han. 

Thomas selv har brukt dagene i karantene på å slappe helt av, sovet mye og spist godt og gleder seg over å ta fatt på sesongen med Herulf. 

Hva er ditt mål for sesongen personlig, og hva håper du å oppnå med laget? 

— Målet mitt for sesongen er å bli en viktig spiller for Herulf og spille på et stabilt høyt nivå. Jeg håper og tror vi kan bite fra oss denne sesongen og få med oss en del poeng hjem.