Schwartz er klar!

Nok en viktig brikke er på plass i herrestallen til neste sesong – Storskytteren og Herulfgutten Sebastian Schwartz velger å forlenge avtalen sin med Herulf!

Alltid vist at det er i Herulf jeg hører hjemme

Sebastian Schwartz

Etter en sesong i Fjellhammer kom Sebastian Schwartz tilbake til klubben i hans hjerte innfør sesongen og nå er det klart at han blir i Herulf også kommende sesong. Sebastian, som med sine 64 mål er intern toppscorer, er altså klar for sitt niende år i klubben.

Jeg ønsker å hjelpe klubben å få et stabilt herrelag, jeg har alltid vist at det er i Herulf jeg hører hjemme, sier Fuglevikgutten.

En av grunnene til at jeg fortsetter er at (Michael) Wold er en god kompis til meg, så jeg gleder meg til å ta på meg drakta og legge igjen litt svette for Wold. Det og kunne bidra for han i hans første år som seniortrener ser jeg frem til.

Schwartz ønsker å hjelpe klubben i sitt hjerte. Foto: Sara Sanderød

Et godt forebilde for alle de yngste

Sebastian har spilt på Herulf siden 13-årsalderen og har både sett og opplevd det meste i Mossehallen – Noe som betyr ekstra mye i følge påtroppende hovedtrener Michael Wold.

«Seb» var kanskje den viktigste signeringen for oss å få på plass. Det er mange grunner til det, sier Wold og forklarer.

Sebastian er først og fremst en veldig god spiller og det gir et signal til andre, både i og utenfor klubben, at Herulf er et sted for gode håndballspillere. I tillegg er han lokal og han er viktig i utviklingen for de andre lokale unggutta vi har. Kanskje spesielt Thomas Stenersen, som spiller i samme posisjon. Han er også et godt forbilde for alle de yngste i klubben.

Wold, som selv er ‘lokal’ Herulfgutt, legger vekt ved at spillerne skal ha tilknytning til Mosseregionen.

Vi ønsker i fremtiden at hovedvekten av spillerne på A-laget skal ha lokal tilknytning. Da trenger vi gallionsfigurer som Sebastian, sier Krappfossgutten.

Schwartz har vært i toppen av toppscorerlista i 1.divisjon i flere år. Foto: Sara Sanderød

Blør for drakta

Wold sparer ikke på superlativene da han beskriver sin bakspiller, som i følge treneren er en toveisspiller med det lille ekstra som betyr så mye – Hjertet utenpå drakta.

Sebastian er en uttrykksfull spiller med et enormt følelseregister. Han spiller med hjertet og blør for drakta, forteller Wold, men peker på noen vanskeligheter i det.

En viktig del av min jobb blir å kanalisere dette inn i gode prestasjoner på banen. Han er bevisst på fysikken sin og han vet å bruke denne riktig. Seb er en toveisspiller, 3’er bakover og kan brukes i flere roller fremover på banen.