Møt vår nye styreleder – Sverre Bromander

Etter årsmøtet 25. mars ble det en stor utskiftning i styret til Herulf. Sverre Bromander er en av dem med ny rolle – Nå tar han skrittet fra nestleder til styreleder!

Foto: Thomas Haugersveen

Skal du lede et lag så må du bygge et lag

Styreleder, Sverre Bromander

– Vi hadde en stor utskiftning i styret, begynner Bromander og forklarer.

– Vi mistet mye flinke og erfarne folk som alle har gjort en kjempejobb og fortjener stor takk for innsatsen de har lagt ned for klubben. Det var mye kunnskap og kompetanse som forsvant ut dørene, selv om jeg tror og håper vi ikke «mistet» de helt. Vi vil nok se de rundt Herulf fortsatt.

Skiftningene Bromander forteller om gjelder tidligere styreleder Tommy Dilling, arrangementansvarlig Arnhild Hjelde, sportslig leder yngres Øystein Larsen, sportslig leder elite Hanne Skogli og økonomiansvarlig Marianne Engebretsen, som alle forlatt sine verv i styret til Herulf etter flere år.

– På noen måter en større utsikftning enn ønskelig, for kontinuitet er alltid viktig, samtidigt har valgkomiteen gjort en særledes god jobb, og fått inn veldig gode krafter, sier styrelederen.

Vår nye styreleder, Sverre Bromander. Foto: Ole-Martin Gangnes

Nye inn i styret er Trond Timmerman som sportslig leder elite, Christian Thue Bjørndal som sportslig leder yngres, Fredrik Nygård som leder for miljøutvalget, Elin Ellan som miljøansvarlig og Kenneth Akselsen som økonomiansvarlig.

Noen kjente navn i Herulf, andre nyere, sier Bromander som selv har et år bak seg i styret som nestleder samt Barn- og Miljøansvarlig.

– Her er det også mye og tung håndballkompetanse- og kunnskap, og mye annen verdifull kompetanse og kunnskap som jeg tenker Herulf skal være glad for. Resultatet nå har blitt veldig bra.


Tre kjappe med styreleder Sverre Bromander

Syltetøy eller ketchup på pølse i vaffel?
Ketchup. Og sennep!

Norges beste rockeband?
Der vil nok Dum Dum Boys komme veldig høyt opp sammen med Raga Rockers og CC Cowboys.

Tidenes beste filmskurk?
Kevin Spacey i De mistenkte må komme veldig høyt opp. Det samme med Jack Nicholson i Ondskapens hotell. 


Skal fungere som et lag

Han er født og oppvokst i Moss, har bodd en del år i Oslo, og et i Bodø, men flyttet tilbake til Moss og Jeløy for mange år siden. Noen særlig håndballbakgrunn har han ikke selv, men tilknytningen til Herulf er sterk og viktig.

– Nei, dessverre har jeg ikke spilt håndball selv, men har vært innom veldig mange ulike idretter. De to jeg holdt på lengst med er fotball og langrenn, sier 46-åringen og legger til.

– Jeg har to gutter på 9 og 12 år som begge spiller i klubben, og det er det som har gitt meg tilknytningen til Herulf.

Bromander er utdannet jurist, advokat og har lang erfaring som leder for ulike organisasjoner og foreninger, men ser ingen grunn til at det nye styret skal handle så mye om ham, uten ønsker at det skal fungere som et lag.

Min «dagjobb» i dag er i Oslo, men nå med over et år med hjemmekontor. Jeg leder det som heter Juristforbundet Stat, som med sine drøye 8000 medlemmer organiserer alle statlige ansatte jurister i Norge, men jeg har de siste ni årene ledet medlems- og intresseorganisasjoner samt fagforeninger på heltid.

– Med det sagt, tenker jeg at det er liten grunn til at det nye styret bør handle mye om meg, for vi er et lag og vi skal fungere som et lag, sier Bromander som tidligere vært leder for Moss Skiklubb noen år.

Det er veldig lett å være dårlig alene, men det er ikke så veldig lett å være god alene

Sverre Bromander

– Det kanskje aller viktigste jeg har lært meg med tiden er at skal du lede et lag så må du bygge et lag. En lagfølelse, fellesskapsfølelse, hvor alla opplever å være en viktig brikke av noe større, er det som gjør oss virkelig gode, sier Bromander som gjerne snakker om lederfilosofier og ulike måter å utvikle virksomheten på.

En ære å bli spurt

Hvorfor Sverre ble nominert til styreleder kan han kun gjette seg frem til, men det å bli spurt var ikke noe han tok lett på.

Det er en ære å bli spurt! sier han stolt og fortsetter.

Jeg har to gutter som spiller håndball, og å få lov til å bidra til at de og alle andre som spiller i Herulf, har verv i Herulf eller har hjertet sitt i Herulf, får en best mulig klubb er et privilegium.

Har tro på Herulf. Foto: Thomas Haugersveen

Ikke minst har jeg tro på Herulf. Jeg har veldig tro på det som skjer med Herulf, selvom vi vel kanskje aldri har hatt vanskeligere rammevilkår enn det vi har under denne pandemien. Da er det veldig gøy å få lov til å være med på det laget, jeg takket ja fordi jeg ville bidra.

Ønsker å styrke tilhørigheten og identiteten til Herulf

46-årige Bromander forteller helhjertet om sine mål og visjoner for Herulf, at han håper erfaringen og kompetansen hans kan bidra til en bedre klubb for alle i Mosseregionen – Men at han ikke kan gjøre det alene.

– Den jobben vi skal gjøre må vi gjøre sammen. Det er veldig lett å være dårlig alene, men det er ikke så veldig lett å være god alene, sier han og forklarer.

–  Jeg er veldig glad i både å involvere og å delegere oppgaver, derfor er jeg nøyd for å ha fått med meg så mange flinke i styret. Det er en trygghet å ha så flinke folk å delegere til.

Styrelederen ønsker et enda mer synlig Herulf og at klubben skal bli en gitt del av hverdagen i Moss.

– Jeg ønsker et, på alle måter, mer synlig Herulf. I sosiale medier, i media, i bybildet og i hverdagen vår. Målet vårt må være at det ikke skal gå så lenge mellom hver gang folk i Moss ser Herulfs navn eller logo, om det er i et oppslag i Moss Avis, fordi de dukker opp i sosiale medier eller om det er fordi noen av ungdommene våre går rundt i treningstøyet i ditt nærmiljø.

– Jeg ønsker å styrke tilhørigheten og identiteten til Herulf. Dette gjelder særlig for spillerne våre, men også for alle andre. Jeg tenker vi må jobbe mot at flest mulig oppfatter Herulf som «klubben vår», avslutter Bromander.