Møt vår nye høyrekant – Andreas Lie

Herrelaget forbereder seg for returen i 1.divisjon og med en snau uke igjen til seriestart tar vi tempen på vår nye høyrekant – Andreas Lie.

Først og fremst Andreas, varmt velkommen til Moss og HK Herulf.
Hvordan ville du presentere deg selv for Mossepublikumet?

– Stort takk! Veldig gøy å være her. Jeg er en treningsvillig og målbevisst venstrehendt kantspiller som kommer fra Horten. Jeg er 23 år og bor for tiden i Horten, men er i prosess hvor jeg skal flytte inn til Oslo. Ønsket mitt nå er å kunne bidra til at HK Herulf Moss etablerer seg i førstedivisjon.

Vi vet at du kommer til oss i Herulf fra 1.divisjonskonkurrenten Nøtterøy, men fortell oss litt om din håndballbakgrunn.

– Jeg begynte spille håndball som 8’åring, og var en del av 97-årgangen til Falk Horten. De siste 4 årene har jeg vært i Nøtterøy, hvor jeg var så heldig å få med meg en sesong i eliteserien. Men jeg liker egentlig ikke å se så mye tilbake i tiden, nå ser jeg bare frem til å spille med Herulf videre og krige om poeng i den gulsorte drakten.

Andreas i, den for dagen røde, Herulfdrakten mot gamleklubben Nøtterøy. Foto: Sara Sanderød

Nå har du allerede spilt et par treningskamper i Herulfdrakten, men hva gleder du deg til mest med sesongen 2020/2021?

– Gleder meg til å bli bedre kjent med klubben, jeg har fått et godt intrykk så langt og alle har vært veldig hyggelige. Så håper jeg vi får spille for fulle tribuner i Mossehallen en vakker dag når situasjonen slik den er i dag har roet ned.

Og når du ikke skyter straffer i krysset, hva driver du med da?

Utenom håndballen jobber jeg som pedagog på Fornebu Idrettsbarnhage, så mye av tiden går til pendling. Heldigvis har jeg en liten rompe, så jeg har godt med plass på både tog og buss. Ellers prøver jeg å være sosial, omgås med venner og familie og by på alt for dyre leiligheter i Oslo.

Hovedtrener Igor Koprivica om nysigneringen

Vi er glade for at Andreas har valgt Herulf som sin nye klubb, med sine spissferdigheter i angrepsspillet får vi en teknisk og god avslutter på høyrekanten. I tillegg en solid straffeskytter med en god del erfaring fra 1.divisjon og eliteserien, sin lave alder til tross.

Du kan se «Deilie» og de andre guttene kaste i gang årets 1.divisjon, borte mot Falk Horten, på lørdag den 5.September 18:00 live på DirekteSport.no