Michael tar over hovedansvaret fra neste sesong – «Føler meg mer enn klar for oppgaven»

Vi er svært stolte over å kunne presentere Herulf-gutten Michael Nilsplass Wold, med 10 seniorsesonger i klubben, som ny hovedtrener for herrelaget fra neste sesong!

Jeg gleder meg mest til å hjelpe spillerne til å oppnå sitt fulle potensiale

Michael Nilsplass Wold

Nyheten om at nåværende hovedtrener og sportsjef, Igor Koprivica, avslutter sitt engasjement i klubben etter sesongen kom i starten av uken, men allerede nå er erstatteren klar – Og Herulf går til egne rekker når vi nå har signert Michael Nilsplass Wold som ny hovedtrener for klubbens herrelag fra neste sesong!

– Det er svært gledelig å kunne annonsere Michael som ny hovedtrener, sier styreleder Tommy Dilling.

– Michael har vært vårt førstevalg, og vi er veldig fornøyde med at vi har kommet til enighet med ham så tidlig.

Tommel opp! Michael er klar for 2 nye sesonger i Herulf. Foto: HK Herulf Moss

Michael selv er Herulf-gutt, og har nærmest talt vokst opp i Mossehallen. Han har en lang spiller- og trenerkarriere i klubben, og i tillegg har han også spilt for Kolstad, Drammen og Follo. Michael har trent lag i Bækkelaget SK, hatt treneroppgaver for regionale lag i Region Øst og ikke minst vært hovedansvarlig for damelaget i Herulf i 3 sesonger mellom 2014 og 2017. Denne sesongen har han vært en sentral brikke i Bringsamarbeidet på jentesiden mellom Herulf og HK Rygge, foruten assistenttrenerrollen på herrelaget.

– Vi vet Michael har et hjerte for hele klubben og tror at det å engasjere ham som A-lagstrener vil gi synergier på flere områder. Michael kjenner regionen godt og vi tror at med Michael som trener vil vi også gjøre klubben attraktiv for både spillere, samarbeidspartnere og sponsorer, forklarer Dilling.

Tar skrittet fra assistent- til hovedtrener

– Jeg føler meg mer enn klar for oppgaven, sier 33-åringen fra Krapfoss og forklarer at dette har vært noe han tenkt på lenge.

– De siste sesongene mine som spiller ønsket jeg å ta del i mer enn bare min rolle som kantspiller. Så jeg har nok tenkt mye, og lenge, på hvordan jeg ville gjort ting som trener selv. Selv om spørsmålet kom brått på, så har dette vært i tankene mine en lang, lang stund. Jeg valgte å si ja til dette pga klubbens og spillernes potensiale. Vi har både lokale, etablerte spillere, og unge spillere som vil opp og frem. Jeg ønsker å hjelpe, og bidra, til dette.

At Nilsplass Wold var det første navnet på listen føltes naturlig, mener styreleder Tommy Dilling, og trekker frem Michael som et godt forbilde.

– Valget av Michael er blant annet basert på at han har god formell kompetanse gjennom trener 3 kurs som håndballtrener, og ikke minst hans utdannelse ved Norges Idrettshøyskole, sier Dilling og legger til.

– Viktigst er likevel de referanser vi har på ham over tid fra spillere, trenerkolleger og andre. Klubben har over mange år sett hvordan Michael legger opp treninger, hvordan han opptrer mot spillere, og at han alltid er imøtekommende mot yngre spillere og andre når han er i hallen.

Michael har full fokus på å fullføre nåværende sesong som assistenttrener, og hjelpe laget å holde seg i 1.divisjon. Foto: Sara Sanderød

Det siste året har Nilsplass Wold samarbeidet tett med hovedtrener Koprivica, og har i sin rolle som assistenttrener bidratt med mye individuell teknikktrening og taktiske innspill – noe som har gitt gode resultater hos de yngre spillerne i troppen.

– Tidligere har mitt fokus vært på spillerutvikling, sier den tidligere kantspilleren, men peker på andre utfordringer i den nye rollen neste sesong.

– Som hovedtrener i Herulf må jeg ta hensyn til at det er poengene som teller, og det er disse vi blir målt etter. Når det er sagt så har vi en ung spillergruppe som skal utvikle seg. Min jobb blir derfor todelt. Vi må tenke både utvikling og resultat.

Dette har vi ikke vært bortskjemte med de siste årene

Michael er utdannet ved Norges Idrettshøgskole, hvor han har en bachelor i håndball, så vel som ved Aalborg Sportsakademi i Danmark og gjennom det Norske Håndballforbunds «Trener 3».

Jeg ønsker å spille en hurtig håndball med mye innsats og gnist. Med mange unggutter blir det naturlig å drive opp tempo i kampene og å spille underholdende håndball, sier Nilsplass Wold.

Som Herulf-gutt er han ekstra glad over å se så mange unge, sultne og lokale gutter i spillerstallen.

– Jeg ønsker i utgangspunktet å beholde så mange som mulig i nåværende tropp. Det er en fin gjeng med mye talent, mener 33-åringen.

Marcus Antonsen er en av mange lokale, talentfulle gutter som blir utviklet i rekruttmiljøet til Herulf, og som fått sjansen på A-laget tidligere. Foto: Sara Sanderød

– Enkelte spillere vil dra og noen av disse vil bli erstattet. Noen erstatninger kommer utenifra, men jeg ønsker også at de lokale ungguttene skal få vist seg frem og kanskje «rykke frem i køen».

Jeg gleder meg mest til å hjelpe spillerne til å oppnå sitt fulle potensiale. Spesielt gleder jeg meg over at det er såpass mange lokale spillere i troppen. Dette har vi ikke vært bortskjemte med de siste årene, avslutter Nilsplass Wold som fortsetter i sin rolle som assistenttrener sesongen ut.