Khaled er klar! – Både på banen og benken

Det var i desember i fjor vi sist hadde æren å presentere en svært profilert nysignering i 2.divisjon. Khaled Chentout, med bakgrunn i eliteserien og VM-spill for Algerie, valgte å avslutte sesongen 19/20 i Herulfdrakta. Nå er han klar for 2 nye år – Både på benken og på banen.

– Vi er veldig glad for å få med Khaled videre, både som spiller og som trener, sier sportssjef Igor Koprivica.

– Vi etablerer ett trener-team rundt A-lag og rekrutt som vil bestå av 4 personer, pluss fystrener og fysioterapeut. Khaleds rolle i det hele blir som hovedtrener for rekrutt, men han vil også bidra på A-laget.

Erfaren og fersk samtidig

Khaled kom til Norge og Nøtterøy 2009 fra Barcelona og har mange års erfaring i ryggen, på banen. Men på benken er han fersk.

– Jeg ser frem til begge deler egentlig, både at se Khaled spille men også vokse inn i trenerrollen. Han har lang fartstid og erfaring som spiller, mens som trener er det naturligvis mindre, sier sportssjefen Koprivica.

Khaled er klar for 2 nye år i gul sort. Foto: Dino Osman

– Det stemmer, faner Khaled inn. Jeg har ikke mye trenererfaring. Jeg har trent Sandefjord G02 og vært assistenttrener på ulike rekrutt og G18-lag i Nøtterøy.
– Jeg er snart 36 år, så har ikke mange år igjen som håndballspiller. Når jeg nå får muligheten til å bidra inn som del av et trenerteam, tenker jeg at det er en god mulighet til å starte opp med det nå, sier Chentout.

Stor potensiale

Trenerteamet som nevnes er på plass, men enda ikke presentert i sin helhet. Igor og Khaled er 2 av 4 håndballtrenere, som sammen skal ha ansvaret for dem eldste guttelagene. Igor som hovedansvarlig for herrelaget og Khaled som hovedansvarlig for rekruttlaget.

– Vi har en felles visjon for hvordan vi skal spille, hvordan vi skal utvikle spillere og hvordan vi skal gjøre ting, sier Khaled og fortsetter.

– Hva slags håndball vi skal spille har vi ikke bestemt ennå, det gjør vi sammen basert på spillergrunnlag litt senere. Men det skal bli en «gul tråd» i klubben slik at steget opp i a-laget blir så kort som mulig for spillerne, forklarer 35-åringen.

Har et par år igjen i kroppen

– Som sagt, jeg er snart 36 år gammel. Jeg har noen år igjen i kroppen og syns det er like gøy som når jeg var 26. Vi har et prosjekt på plass i Herulf og jag syntes det virket interessant allerede da jeg ble med i våres, sier Chentout.

– Khaled blir en viktig spiller for oss også kommende sesong, sier Koprivica. Aller mest fordi han vil bidra til at vi går fra 18 år i snittalder til 20+. Med han på laget får vi et seniorlag, avslutter Koprivica med et smil.