Kampens profil – #10 Sebastian Schwartz

En ny tøff kamp mot knallhardt motstand står på menyen til herrelaget da Nøtterøy Håndball tar turen over fjorden for å fightes om 2 poeng i 1.divisjon. Les hva kampens profil, maskinen fra Fuglevik, Sebastian Schwartz har å si før kampen.

Da Herulf kom på banen var det liten tvil om hvor jeg ville spille

Sebastian Schwartz

Du er tilbake i hjembyen etter en sesong «på vift», som endte opp med opprykk til Eliteserien med Fjellhammer – Hva fikk deg å droppe spill i Norges høyeste liga og komme hjem til Herulf og Moss?

– Det ble mye forandringer og utfordringer i idrettsverden når korona kom. Dette gjorde at jeg og Fjellhammer ikke kom til enighet. Når mitt kjære Herulf da kom på banen og hadde rykket opp til 1.divisjon var det liten tvil om hvor jeg ville spille! sier den nå 24-årige venstrebacken.

Schwartz tilbake i gul-sort. Foto: Sara Sanderød

Fasiten sier 2 seire på 6 kamper så langt i tilbakekomsten i 1.divisjon – Er det som forventet og er dere fornøyde med det resultatet?

– Vi har prestert litt under forventet syns jeg. Vi har flere skader på viktige spillere og har hatt litt stang ut i noen kamper, men det må vi komme oss over! Målet vårt er å holde oss i divisjonen. Da må vi vinne rett kamper, altså mot de tippede bunnlagene og i tillegg forhåpentligvis overraske i et par «bonuskamper» mot topplagene, mener Fuglevikgutten.

På onsdag venter en, på papiret, veldig tøff kamp mot topplaget Nøtterøy. Hva skal til for å slå dem?

For å vinne mot Nøtterøy nå på onsdag må vi krige de ut av Mossehallen! sier Schwartz og legger til.

– Vi må være det tøffeste laget på banen og gi alt i kampen om 2 poeng. Gjør vi dette er det fult mulig med seier på onsdag. Kampen spilles på banen og ikke på papir.

Sebastian har fått ta stort ansvar når andre viktige spillere er ute med skader. Foto: Sara Sanderød

Rapportene fra billettkontoret mener det er høyt trykk på billettene til kampen – Har du noe oppfordringer til Mossepublikumet?

– I en tøff kamp som det vil bli på onsdag ser jeg gjerne at publikum er med å prøver og løfte oss frem, det trenger vi. Så klart er det gøy med et publikum med litt ekstra lyd! Det blir en kul kamp, håper vi ses i hallen, avslutter Schwartz

5 kjappe:

Best i laget på fotball?
Meldes at gamle laget ikke tapt en kamp på snart 2 år. Vi er et sterkt kollektiv!

Ditt beste «Life Hack»
Beste life hack må være power naps. Du må jo lade el-bilen, samme med kroppen.

Hvis du var en karakter fra en TV-serie – Hvem hadde du vært?
Tommy Shellby fra Peaky Blinders eller Captain America, selvom gutta mener jeg er mest lik Bamm Bamm fra Familien Flint…

Hvis du byr på middag – Hva serverer du da?
Blir ofte taco da ja.

Sebastians 3 sanger til oppvarmingslista:

– Drake – Legend
– Admiral P – Gjør så godt du kan
– Travis Scott – Champion