Herrelaget tar seg opp i ringa igjen etter 1-målstap

Sesongens kanskje tøffeste bortekamp stod på menyen. Kristian Sørensen og Khaled Chentout stod som seneste navn på den evighetslange skadelisten. 30-30 stod det på tavla med 3 sekunder igjen.

Gutta leverer en fantastisk kamp og legger ned alt de har av energi

Michael Nilsplass Wold

Topplaget Nøtterøy hadde nok ikke forventet seg en 1-målsseier da dem etter 23 minutter hadde ledelsen med 16-10 mot et, enda mer enn tidligere, skadeskutt Herulf som var på besøk i Nøtterøyhallen. På skadelista fant vi fra før lagkaptein Dino Osman og strekkollegaen hans Simen Grepstad Lønaas. Bakspillerne Sander Geiser, Sebastian Solbakke, Henrik Karlsen og Simen Kroken. På torsdagens trening kom det uønsket tilskudd da vår rutinerte playmaker Khaled Chentout og lovende høyreback Kristian Sørensen skadet seg.

Vi går inn i en kamp mot et sterkt Nøtterøylag med to skader flere enn det vi regnet med. Det var forventet mye spilletid på både Khaled og Kristian som gjort det bra i det siste, så vi måtte omstille ganske kjapt, sier assisterende trener Michael Nilsplass Wold.

16-10 etter 23 minutter ble 18-16 i pause.

– Vi holder følge ganske lenge, men Nøtterøy drar i fra og leder med 6 baller sent i 1. omgang. De siste 10 minuttene av omgangen er våre, mener Wold og fortsetter.

I pausen gjør vi noen få justeringer, men vi ønsker å beholde gnisten og det gode duellspillet.

Sebastian Schwartz fikk ta stort ansvar i Khaled og Kristians fravær og scoret 11 mål. Foto: Sara Sanderød

2. omgang er jevn og lagene holder følge, ingen av lagene leder med mer enn 2 mål. Dette til tross ble avsluttingen mer dramatisk enn noen kunne tenke seg.

Mot slutten av kampen gjør noen feil som koster oss noen verdifulle ballinnehav hvor vi kunne brukt god tid og satt opp vårt eget spill som fungerte godt, reflekterer mossingen.

Det ender med at Nøtterøy får frikast på stillingen 31-31 med tre sekunder igjen på klokka. Da vi har fått to mann utvist, og spiller fire mot seks, blir det vanskelig å dekke opp alle i rødt. Ballen går ut til Boysen på venstresiden som skyter fra ca 15 meter. Skuddet skal tas, men vår keeper er uheldig og ballen går i mål. På video i etterkant kan man dessverre se at ballen ikke er i mål da det står 30:00 på uret, men dommeren er «bombesikker» og dømmer mål, forklarer en stolt men skuffet assisterende trener.

Rookie-feil som avgjorde

– Gutta leverer en fantastisk kamp og legger ned alt de har av energi. Både på banen og på benken. Dessverre for oss så ble et par rookie-feil som avgjorde de siste minuttene, sier Wold og legger til.

Nøtterøy kunne bytte på omtrent alle plasser og ha friske bein, mens vi ble slitne. Spesielt fornøyde er vi med at vi ligger under med 6 mål i løpet av kampen, men klarer å hente det inn igjen, og til og med dra fra litt.

03-modellen Thomas Stenersen fikk verdifulle minutter på banen og betalte tilbake med 3 scoringer i kampen. Foto: Sara Sanderød

Vil ikke gjenta årsverste i returen

Gutta må opp i ringa raskt etter det kjipe 1-målstapet da nyopprykkollegaen Vikhammer kommer på besøk i Mossehallen – En kamp som kan bli sesongsavgjørende for herrelaget. Sist lagene møttes endte det opp med enda et 1-målstap.

– Vikhammer er et lag som trenger poeng like mye som oss. Det er vi som gir seieren til trønderne på bortebane. Kanskje årsverste av oss. Dersom vi er tilstede i hallen, og vi spiller slik vi har gjort de siste kampene skal vi ha en veldig god mulighet til å beholde to poeng i her hjemme, sier Michael og beklager seg over tomme tribuner i Mossehallen.

Michael tror på seier da Vikhammer kommer på besøk. Foto: Sara Sanderød

– Det er selvfølgelig kjedelig at det spilles foran tomme tribuner. Det er ikke noe vi ønsker. Samtidig er det roligere i hallen og vi klarer kanskje å beholde et kaldt hodet i enkelte stressede situasjoner. Hvordan spillerne reagerer på det er veldig individuelt, vil jeg tro. Kampplanen blir den samme om vi spiller for tom eller full hall. Vi skal spille på våre styrker og motstandernes svakheter.

Kampen ser du som alltid live på Moss Avis/DirekteSport!