Bombekasteren fra Bærum forlenger!

Innfør sesongen var han et uprøvd kort – Men iste seg fort bli en ess i ermet til Herulf. Nå velger storskytteren Sebastian Solbakke å forlenge kontrakten!

Sulten på å komme tilbake og vise hva jeg er god for

Sebastian Solbakke

Det som starte i dur holdt på å ende opp i moll. Etter en fantastisk første halvdel av sesongen, med over 6 mål i snitt per kamp, så Sebastian Solbakke ut å bli tunga på vektskåla i Herulfs jakt på en 1.divisjonsplass – Men et tretthetsbrudd i foten har satt kjepper i hjulene på utviklingskurven til 19-åringen som snart er tilbake på banen igjen.

Jeg syns at jeg var i god form både fysisk og spillemessig og at skaden kom i helt feil tidspunkt, men sånn er det vel alltid, sier Solbakke og fortsetter:
Nå er jeg bare sulten på å komme tilbake og vise hva jeg er god for. Føler at jeg har mer å gå på, og føler jeg kan bidra godt til laget. Er skikkelig lei av å være på sidelinja nå! Men med det sagt så har det vært godt at få legge litt ekstra tid på både benkpress og bicepscurls, ler 19-åringen, som lagt på seg et par kilo muskler under skadeperioden.

Snart tilbake på beina etter skaden. Foto: Sara Sanderød

Hvorfor velger du at signere for nok en sesong i gulsort, før du selv var klar med din første?

– Herulf er en klubb som bidrar veldig godt til min utvikling som håndballspiller, samtidig som vi står sterkt som et lag. Jeg ser mye potensial i laget og er spent på hvor langt vi kan nå.
– Jeg er veldig fornøyd med miljøet i spillergruppen og med apparatet rundt laget, særlig OP, P.A. og Igor, sier Bærumsgutten som flyttet til Moss sommeren 2019.

Store steg på kort tid

Sportsjef og hovedtrener Igor Koprivica er glad over at Solbakke velger å bli i Herulf, tilbud fra andre klubber til tross.

– Vi er veldig glad for å ha med Sebastian videre! Han er en ung og lovende bakspiller som på kort tid tok store steg i første del av sesongen, ble vår straffeskytter og toppscorer før det han ble skadet, sier Koprivica og fortsetter gi ros til 19-åringen.

– Sebastian er en høy bakspiller med et godt skudd og fin blikk for spillet. Han kompletterer laget vårt og er helt klart en viktig brikke i troppbygget. Han har fortsatt en del ting å jobbe med, men også veldig høy potensiale.

Sportsjef og hovedtrener Igor Koprivica er fornøyd med forlengingen. Foto: Dino Osman

God miljø og utvikling

Etter fjorårets nedrykk fra 1.divisjon tok Herulf et nytt tak og satset på unge og utviklings sultne spillere.

– Det er mange ting som bidrar til min utvikling her i Herulf. Den unge spillergruppen som alltid pusher hvereandre på hver trening og den konkurransen internt i laget som bidrar til å heve nivået, mener venstrebacken er en årsak til lagets stigande kurve.

Blir i Herulf, tilbud fra andre klubber til tross. Foto: Dino Osman

– Samtidigt er det en veldig fin spillergruppe og et ekstremt godt treningsmiljø. Innimellom kan det være litt grinete stemning, men det er fordi alle vil vinne og gjøre så godt ifra seg som mulig.
– Det er en god blanding av intern konkurranse, godt treningsmiljø, gode lagkamrater og dyktige trenere som gjør at jeg vil fortsette karrieren min i Herulf! avslutter Solbakke som gjør seg klar for en comeback.

– Håper å være tilbake så jeg rekker noen hjemmekamper før kvalik, men litt vanskelig å si. Skal hvertfall være klar til kvaliken!

Avtalen strekker seg ut sesongen 2020/2021.