2 poeng i hjemmepremieren – Skademarerittet til tross

Herrelaget tok i mot OSI i årets første hjemmekamp i 1.divisjon, og de 2 poengene ble igjen i Mossehallen etter seier 33-23. Men skadelista til Herulf fortsetter å vokse

HERULF 33 – 23 OSI

Etter en god start på kampen og fem måls ledelse , klarer ikke Herulf å helt rykke fra gjestene som beit seg fast i kampen. Det blir «bare» 6 måls ledelse til pause (19-13), men det fanns bud på mer. Hovedtrener Igor Koprivica kommentere den første omgangen:

Jeg er ikke urolig, men klart at vi må tenke alternativer når vi har så mange skader

Igor Koprivica

En god innledning ja. Så lar vi OSI Lykkes mer med deres styrker etter at de tar time-out på stillingen 6-1 til oss. De har gode spillere på venstre- og midtrebakposisjon som er spillende med godt skudd rundt og over forsvarere, samt samspill med linje. De får lov til å lykkes med nettopp dette, samt noen for enkle mål i deres kontringsspill der vi ikke helt følger med i perioder.

I pausen snakker vi om akkurat dette og jeg syns spillerne responderer godt.

Det er vanlig at lag slår av litt i starten av 2.omgang når man leder komfortabelt, men det skjer ikke i denne kampen. Hvordan klarer dere å holde energien oppe?

Det løser vi med justeringene i forsvar hovedsaklig. Guttene er sultne og vil vinne til hvert pris, det sprer seg i troppen og vi stiller høye krav til hverandre, sier Koprivica og gir skryt til spillerne sine.

Sebastian Schwartz stod for en solid innsats. Foto: Sara Sanderød

Jeg syns Odne var riktig flink i målet etterhvert, og vokste gjennom kampen. Samtidig var Ole og Andreas flinke på hver sin kant, og Khaled styrte spillet godt. Gode innhopp av Stenersen og Knut, særlig bakover. Og veldig fint med Syversen som kommer inn som debutant og scorer 2 mål på de 2 første angrepene.

Denne Syversen, ja. Vi kunne igår presentere en nysignering kun timer før avkast. Det er da Fredrik Syversen, 17, som kommer inn i troppen seint. Hvorfor velger dere å plukke in han nå og hva tror du han kan gi laget?

– I serepremieren borte mot Falk, grunnet skader og andre omstendigheter, stod vi med Khaled som eneste bakspiller over 20 år. Så vi har i utgangspunktet sett etter en bakspiller for å fylle plassen til de skadde spillerne, og da gjerne en med rutine. Men når en ny ung og spennende spiller ble tilgjengelig for oss, som Fredrik Syversen, så gikk vi for det, sier Koprivica og legger til.

Debutant Syversen fikk ros av sin nye trener. Foto: Erik-André Kristiansen, Moss Avis.

– Vi får inn en totalt uredd spiller, som tar mulighetene og angrer heller på de sjansene han tok enn de han lot fare forbi. Det er noe vi trengte nå og ser frem til veien videre med Fredrik.

Skadelista forsetter å vokse. Sebastian Solbakke var tilbake på banen igår, men så ikke helt 100 ut. Med spillere som Sander Geiser og lagkaptein Dino Osman som var bærende spillere ifjor, nysigneringen Simen Kroken på skadelista og viktige kamper mot bunntippede motstandere på skjemaen – Er du urolig over situasjonen?

Ja, vi har en del skader. Vi gikk inn i denne sesongen med et utgangspunkt i at Solbakke, Schwartz, Geiser og Chentout skulle være de som skulle lede laget fra backrekka, med flere sultne unge spillere som trenger tid og erfaring bak dem. Kroken visste vi var skadet og planen har hele tiden vært å ha han klar nærmere årsskiftet, mener Herulftreneren og legger til.

– Det er aldri god timing å få skader, de kommer alltid ubelelig. Men for oss handler det om å overleve i 1.divisjon og da er det naturlig at kampene mot de andre nyopprykkede lagene er viktige. Sånn sett er det ekstra leit å få disse skadene nå. Vi er tidlig i sesongen, så jeg er ikke urolig, men klart at vi må tenke alternativer når vi har så mange skader.

Vi håper å ha Geiser og Osman først tilbake, kroken om noen måneder. Solbakke kan spille men ikke trene for fullt, så vi ser an en periode og vurderer operasjon nå eller på slutten av sesongen. Vi får se, avslutter Koprivica.

Herrelaget tar turen opp til Trondheim på søndag for å spille mot nyopprykkede Vikhammer 16:00. Mer informasjon om streaming/live kommer.